Veelzijdig in kruiden en vruchten

Meekijken

Een kijkje in de keuken van Karin



Kruiden drogen en zelf melangeren

Kaasjeskruid en Goudsbloem (net geplukt)

Voordat we de kruidenthee kunnen verkopen, gaat er een heel proces aan vooraf.

Als de kruiden geplukt kunnen worden, moeten ze gedroogd worden. Dat doen wij in onze winkel in de droogkast. Dat is een gedeelte van de winkelkast waar we de kruiden in rekken aan de lucht laten drogen, dus niet geforceerd. Daardoor blijven de kleuren en inhoudsstoffen het beste bewaard. 

Kaasjeskruid (gedroogd)

De kruiden drogen, afhankelijk van het soort kruid en toepassing, ongeveer 2 weken. 

De samenstelling van de kruidentheeën zijn afhankelijk van wat de natuur ons biedt en waar de behoefte ligt. Dat verschilt van jaar tot jaar. Over het algemeen zijn onze kruidentheeën smaakvol in eerste instantie en versterkend, elk in een ander gebied van het lichaam.

In de winkel kun je zelf je kruidenmelange samenstellen. Karin zal je daarbij assisteren en adviseren. 


Zeep maken

Voor onze winkel mooie stukken zeep gemaakt van diverse kruidenoliën. Zie voor het proces de foto's.



Mengsel in de mallen gieten en rijpen maar....











Zalven maken

We gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten.

Mooi om te zien deze potjes Smalle weegbree zalf.




Smeerwortel maceraat en Grote klis tinctuur maken

 



De Smeerwortel is uitgegraven en schoongemaakt. Daarna in stukjes gesneden voor in de pan.



De Grote klis is ook mooi schoon en wordt in stukjes gesneden. In de alcohol komen de inhoudsstoffen uit de stukjes wortel. De tinctuur moet een paar weken staan en geschud worden (dagelijks). 



De stukjes Smeerwortel zitten in de pan met olijfolie en worden meerdere malen op een hogere temperatuur gebracht om de inhoudsstoffen los te maken van de wortel. Het maceraat (olie) kan weer gebruikt worden in o.a. zalf.



Appel compôte maken

Pluk moesappels

De moesappels zijn geplukt en het werk kan beginnen! 

Schillen van de appels door Karin
Appel compôte in de pot


De verwerking heeft Karin op zich genomen. Het handmatig schillen van zo veel appels is echt veel werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn.



Sap maken

Net geplukte vlierbessen

De vlierbessen zijn geplukt in onze eigen tuin. Na het wassen van de bessen worden ze met rietsuiker, een half kaneelstokje en een kruidnagel een aantal uren in de koeling gezet om de lekkere smaak te krijgen. De sappan staat gereed om z´n werk te doen...



De flesje zijn afgevuld met vlierbessen sap

Nu nog de flesjes afvullen, dop er op en neerleggen om af te koelen en daarna het etiket er op en voila! Vlierbessen sap van karinskruiden.nl is een feit.




 

E-mail